Kosten mediation

Geschilmediation.nl is gevestigd in Oudewater, Utrecht.

Wij werken landelijk, met uitzondering van de provincies Zeeland en Limburg.kosten mediator

De kosten voor Mediation hangen af van het aantal gesprekken dat nodig is om het conflict of geschil op te lossen. Wij berekenen een tarief van €175,00 per uur (exclusief 21% BTW), Verder komen voor rekening van de Partijen alle overige directe en indirecte kosten van de Mediation, zoals eventuele huur van ruimtes, telefoon- en reiskosten, porti, honoraria en kosten van eventuele bij de Mediation door de Mediator betrokken derden, vermeerderd met wettelijk verschuldigde omzetbelasting. Uit ervaring blijkt dat 3 tot 5 gesprekken in de meeste gevallen voldoende zijn. Een gesprek duurt meestal 1 1/2 tot 2 uur. Eventueel kunt u een vast tarief voor de gehele mediation afspreken.

De reiskosten binnen een straal van 20 km vanaf ons kantoor in Oudewater zijn gratis; daar buiten rekenen wij € 0,45 cent per km (excl. BTW); Wij berekenen geen reistijd. Het telefonisch intake of informatief gesprek is kosteloos.

Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, is het mogelijk dat de kosten voor mediation (deels) worden gedekt. Voor mensen met een laag inkomen kan subsidie aangevraagd worden bij de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval worden bijna alle kosten van de mediation vergoed.

Mediation te duur.

Je hebt een conflict of geschil en je zou dit graag met behulp van een mediator willen oplossen, maar je kunt de kosten niet dragen? Via de hieronder genoemde instanties is het toch mogelijk ons in te schakelen:

  • Subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand (Toevoeging).

Raadpleeg https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

  • Via een rechtsbijstandsverzekering. Dan is het soms mogelijk dat de kosten van de mediation door een MfN register mediator gedekt worden. Zie de voorwaarden in de polis voor de dekking.

Gereduceerd tarief

Ten slotte zijn er ook bijzondere gevallen waarbij wij tegen een gereduceerd tarief willen werken. Denk je dat jouw situatie zo’n bijzonder geval is en kun je je, ondanks bovenstaande regelingen, geen mediator veroorloven? Neem dan contact met ons op over de voorwaarden.

Waarom de keuze voor mediation en niet voor een rechtszaak?

Twijfel je nog over het inschakelen van een mediator? Vraag je dan ook eens af wat het zou kosten om niet voor mediation te kiezen. Wat kost het conflict of geschil je nu al aan tijd, negatieve inspanning en geld? En wat gaat het nog meer kosten als beide partijen een advocaat inschakelen en het op een rechtszaak laten aankomen?

En wat zou het kosten om het conflict via mediation op te lossen? Het is raadzaam om de kosten eens af te wegen?