(ECHT)SCHEIDING

Een (echt)scheiding is een onrustige periode en één van onzekerheid die vaak gepaard gaat met slapeloze nachten, verdriet, teleurstellingen, ruzies, en frustraties. Met het oog op de toekomst is het voor iedereen van groot belang dat er goede beslissingen worden genomen.

In mediation gaat het erom dat de werkelijke belangen op tafel komen en op een integere manier besproken worden. Alleen zo kan een (echt)scheidingsvraagstuk goed opgelost worden.

Als er kinderen bij een echtscheiding zijn betrokken, vormen deze voor mij altijd het middelpunt en belangrijkste uitgangspunt. Een soepel verloop van het scheiding proces is het belangrijkste voor hun en uw toekomst.

  • Ik heb ruim 6 jaar ervaring en meer dan 250 (echt)scheidings mediations afgerond.
  • Mijn cliënten waarderen mij om mijn laagdrempeligheid, openheid, directheid, vertrouwen en deskundigheid.
  • De extra aandacht voor de kinderen die ik in mijn werk leg, wordt als zeer gewaardeerd.
  • Als mediator geef ik veel ruimte voor de emotionele aspecten van een (echt)scheiding waarin ook alle financiële-, fiscale-, juridische-, pensioen-, vermogens- en schuldvraagstukken worden behandeld.
  • Ik bewaak de belangen van beide partijen, schep duidelijkheid, creëer rust en ontzorg! Alles binnen de wettelijke bepalingen.
  • Als Rechtbank Mediator personen-, familiezaken ben ik verbonden aan Rechtbank Midden Nederland. Verder sta ik als gecertificeerd (Familie) Mediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand op basis van een High Trust inschrijving. Hierdoor ben ik bevoegd om echtscheidingen ook op basis van toevoeging (subsidie) te verzorgen.
  • Geschilmediation.nl is aangesloten bij het Juridisch Loket en het MfN-kwaliteits register en ADR register.
  • Als professional in Mediation en Conflicthantering heb ik eveneens al jaren ruime ervaring met online- mediation onder andere met behulp van video calls.
  • Ik werk ook op basis van huisbezoek (ook in de avonduren) in heel Nederland, met uitzondering van Zeeland, Limburg en Brabant.
  • Door mijn meer dan 6 jaar ervaring, en “toekomst gericht” handelen, zoek ik met partijen naar een gezamenlijk gedragen oplossing!Schroom niet en neem contact met mij op voor GRATIS adviesgesprek!

De voordelen van scheidingbemiddeling (mediation)

Bij Echtscheiding mediation is het streven een situatie te krijgen waar beide partijen profijt van hebben. Door een regeling te treffen, die voor beide partijen een win-win-situatie oplevert, gaat u op een veel vriendelijkere manier uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat beide partijen na de scheiding nog goed met elkaar overweg kunnen. Dat is vooral van belang wanneer jullie bijvoorbeeld samen kinderen of dezelfde vrienden hebben.

Door deze manier van bemiddeling heeft u de mogelijkheid om uw belangen, wensen en emoties aan uw ex-partner te vertellen. Op die manier krijgen jullie begrip voor elkaars situatie. Dit lucht erg op omdat de ander weet van uw standpunten. Daarnaast wordt er met jullie belangen, wensen en emoties rekening gehouden in de regeling.

Wilt u uw scheiding door een rechter laten regelen? Dan heeft u eveneens de mogelijkheid om beide jullie kant van het verhaal te vertellen. Maar de rechter bekijkt dan wat de wet over jullie situatie zegt. Hierdoor heeft vaak slechts één van jullie profijt.

Daarnaast is een mediation traject veel voordeliger dan een gang naar de rechter. Wilt u de scheiding namelijk via een rechter laten regelen dan moeten jullie twee advocaten betalen. Een mediator werkt voor beide partijen en is veel goedkoper voor beiden..

Bovendien is mediation een snel proces. De meeste kwesties zijn al binnen 3 tot 5 afspraken opgelost. Wilt u uw scheiding door de rechter laten regelen dan kan dit vaak maanden duren.

Bel of mail voor informatie: 06 54940180 of info@geschilmediation.nl